GameZbloG

...A Játékok Otthona!

Friss topikok

  • jaken: hát nem hinném hogy van olyan hogy zöld halál én csak kék (újabb redszerekben majd piros :D ami sú... (2011.03.07. 22:55) Zöld Halál?
  • Mészáros Gergő: egy újabb csodálatos kalandgém... alig várjuk! (2011.02.07. 16:46) Back to the Future: Debut trailer
  • Mészáros Gergő: Amúgy szerintem ehhez hasonló jelenet a Karib Tenger Kalózai Első részében volt... de vajon jó les... (2011.02.07. 11:43) Trailerek
  • Mészáros Gergő: amúgy a zene kicsit sem hajaz a 300 c. film előzetesében hallottra... (2011.01.16. 14:58) Crysis 2 - Be the Weapon
  • Mészáros Gergő: A Nintendo3ds-hez annyit hogy szerintem nem lesz akkora siker mert egyre több szörnyűség derül ki ... (2011.01.16. 14:55) 2011 Játékmegjelenések

Crysis 2 Demó első benyomások előzetes teszt

2011.03.06. 13:33 verszivoo

Nagyon megörültem, amikor hallottam Gregtől, hogy jön a Crysis 2 multis móka PCre, még aznap le is szedtem. Ugye XBoXra már korábban kijött, azok már mind rongyosra játszották, de PCn még csak most debütált.


Menü. Örülök, hogy a régi megszokott Crysisos kurzor van a menüben, és az is szép, hogy ha mozgatjuk az egeret, a háttér úgy fordul el a térben. Pofás. Miután regeltünk és bejelentkeztünk, pár menüpont fogad: ezek közül legtöbbször az elsőt, azaz a Join Matchet fogjuk használni. Mikor rámegyünk, egy ablakban a szerverek láthatóak, van belőlük vagy ezer. Amúgy ebben a demóban két multis pálya játszható (az 1 XboXos helyett), ami szép és jó, továbbá kétféle játékmód érhető el.


Kasztok. Alapból négyféle kaszt érhető el (Assault, Scout, Sniper, Gunner), de kreálhatunk sajátot is egy kis fejlődés után. Assault egy normál gépfegyveres krapek, Scout egy shotgunos tunker, a Sniper egyértelmű, a Gunner pedig egy nagykaliberű fegyverrel osztja az észt.


A játék. Sok fejlődés látható a régi Crysishoz képest, például, hogy mostmár több (és kevesebb? (erről bővebben később)) nanosuithoz kapcsolódó képesség van, például a ''földbedöngölés''. Ez annyit tesz, hogy ugrás közben ha nyomunk egy C-t, akkor emberünk egy nagyot ver landoláskor a földre, így megsemmisítve a közelben állókat. Na persze a szokásos álca és a páncél (ez mostmár külön képesség, a régiben ez volt az alap), sem hiányzik, de valami igen: mégpedig: hol a a gyorsfutás? És a szupererő? Ezek most már alapok vagy mi? Annyira gyorsan azért nem lehet futni. (Na jó nagyotugrani lehet.) De tényleg, ezek a singleben lesznek, vagy nem? Ezek fejlődéssel elérhetők majd a demóben vagy nem? Jelenleg csak ezek a kérdések feszegetnek...


Az indítás. A játékkal kapcsolatban volt egy kezdeti negatívumom, mégpedig az, hogy indításnál egy ablak közölte velem, hogy: ''Warning: Unsupported video card!'' Mondom mi van? Ennyire régi lenne a videókártyám? Na mindegy, a játék működik, nem találkoztam textúrahibákkal, vagy hasonlókkal. De azért az mégis egy kicsit eltántorított, hogy elhitette velem a játék, hogy nem fog működni. A lényeg, hogy működik.


Az első game. Nalássukcsak: grafika.Elég meggyőző tud lenni alacsony részletességgel is, bár az elején zavart a sok motion blur és hasonlók, meg a kicsit szűk látókör (lehet, hogy csak azért van, mert rég FPS-eztem?). Amúgy killelni eleinte nagyon nehéz (vagy csak én vagyok béna), úgy 2-3 játszma kellett, hogy le bírjak végül szedni egy rohadékot. Ez egy idő után szokható, úgymint a többi aggályon is, a moiton blur sem zavaró, sőt egy idő után még jó is. Az árnyékok gyönyörűek, meg úgy általában minden fénnyel kapcsolatos dolog a játékban. A ''Gamer'' és a ''Hardcore'' (a legkisebb és a legnagyobb részletességi szint) között nem találtam sok különbséget (najó, azért a textúrák szebbek), csak azt, hogy akkor jobban szaggat. Amúgy az én gépem nem viszi túl jól a játékot, csak legalacsonyabb grafikával és 800x600-as (!) felbontással bírtam az FPS értéket 30 fölé csalni. Remélem ezen egy kicsit javítanak a végleges változatig.


Összesítés:

Pro:

 + Grafika, játékélmény, hangok

Kontra:

 - Kevés pálya, kicsit rossz optimalizáció

Mivel ez még csak demó verzió, nem fogom százalékolni. Majd a nagytesót.

verszivoo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamezblog.blog.hu/api/trackback/id/tr892715160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása