GameZbloG

...A Játékok Otthona!

Friss topikok

  • jaken: hát nem hinném hogy van olyan hogy zöld halál én csak kék (újabb redszerekben majd piros :D ami sú... (2011.03.07. 22:55) Zöld Halál?
  • Mészáros Gergő: egy újabb csodálatos kalandgém... alig várjuk! (2011.02.07. 16:46) Back to the Future: Debut trailer
  • Mészáros Gergő: Amúgy szerintem ehhez hasonló jelenet a Karib Tenger Kalózai Első részében volt... de vajon jó les... (2011.02.07. 11:43) Trailerek
  • Mészáros Gergő: amúgy a zene kicsit sem hajaz a 300 c. film előzetesében hallottra... (2011.01.16. 14:58) Crysis 2 - Be the Weapon
  • Mészáros Gergő: A Nintendo3ds-hez annyit hogy szerintem nem lesz akkora siker mert egyre több szörnyűség derül ki ... (2011.01.16. 14:55) 2011 Játékmegjelenések

LEGO Star Wars III Teszt

2011.04.02. 09:15 verszivoo

Üdvözlök mindenkit újra itt, legújabb tesztünknél (tesztemnél). Mai alany az új Lego game, ami nem mást, mint a Klónok háborúja címmel debütáló, kisebb-nagyobb sikert arató tv-sorozatot veszi alapul.

Namármost. Erről a sorozatról sok rosszat lehetne mondani, de ezt most bővebben nem részletezném. A lényeg, hogy a játéknak ez adja az alapkövét, de ez nem feltétlenül rossz, tehát ne legyünk szubjektívek, egy próbát ez is megér.

Első benyomásaim a játékkal kapcsolatban a következők: csodás érzés, hogy egy játék és egy fejlesztő, ami szerintem az utóbbi időkben a mélyponton volt (legalábbis a Lego Indy 2-vel) most újra szárnyal, nem is akárhogyan. Rögtön a főmenü egy csodás régi érzést hoz vissza, a régi hasonló (Star Warsos) Legós játékokkal kapcsolatban. Leírhatatlan érzés, miután sok éve játszottam ilyesfajta játékkal, most újra megjött a kedvem, és több óráig egy huzamban képes volt lekötni, mindezt izgalmasan és szórakoztató körítéssel tette. Most nem akarok sokat dumálni, lentebb majd bővebben kifejtem.

 

Régi érzések. Az első pálya nem rögtön a sorozat első részével indul, hanem még az ,,igazi'' második film utolsó képsoraival, az arénával, ahol ugye Anakin, Obi-Wan és Padme fogvatartva ki van szolgáltatva a rút bestia szörnyeknek. A célunk, hogy kiszabaduljunk, és megmeneküljünk. A bejátszások páratlanok, humorosak és hangulatosak. Az új grafikus motor mostmár szép árnyékokat rajzol, és szebbek a karakterek is.

Az első pálya végigjátszása után választhatunk, merre haladunk tovább a sztoriban: Ventresst, Grevios tábornokot, vagy esetleg Dookut üldözzük. Hangsúlyozom, egyjátékos módban se rossz a game, de több(két)játékos partiban majdnem tökéletes. Ugye mostmár régóta szétválós módon működik a történet, ha elég messze megyünk egymástól, a képernyő szétszakad. Van egy Arcade Mód nevű csodás RTS játékmód, ezt csak 2 játékossal lehet aktiválni, a lényeget mi választjuk: lehet az a cél, hogy szobrokat döntsünk le, vagy elszökjünk a bolygóról, esetleg sok pénzt gyűjtsünk, vagy az ellenfél összes épületét leromboljuk. Kiválaszthatjuk a kezdőpénzt, és az időlimitet (meg persze a karaktert), és mehet is a móka. Ebben sajnos van egy kis bibi, ami nem nagy dolog, érthető, hogy miért ilyen. Ez pedig az egységeink intelligenciája. Az oké, hogy a ''normális'' játékban sem valami zsenik, de itt egyszerűen hülyék. egy osztagból ha egyet kinyírok, a fele fejvesztve elszalad (!), a többi meg próbál még valamit alkotni, de azokat meg lekaszabolom. Na mindegy.

Összegzés: Ez a játék csúcs. ez után a Lego Harry Pottert és a Lego Indy 2-t egyenesen trágyának mondanám. Minden eddiginél viccesebb karakterek, szebb grafika (az új motor miatt), Arcade Mód, új fícsörök (kardhajítás, többféle klón, például rakétás vagy minigunos, kombók), és remek hangulat. Mondjuk még mindig van egy-két hibája, de ettől függetlenül:

9/10

Pro: +új grafikus motor, Arcade Mód, RTS harcok, poénok, hangulat

Kontra: -pár apróbb bug, a zene már nem John Williamsé

verszivoo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamezblog.blog.hu/api/trackback/id/tr692792909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása